Wij zijn enorm vereerd dat we vandaag de beschermvrouwe van het Oranje Fonds, Hare Majesteit Koningin Máxima mochten ontvangen in ons vrouwencentrum. Het afgelopen jaar bestond Maximina twintig jaar en de verbondenheid met het Oranje Fonds maakt wezenlijk onderdeel uit van onze bestaansgeschiedenis.

Zo zijn we enorm trots op onze buurtkeuken die we mochten winnen in 2016. Inmiddels genieten vele mensen van onze Eetcafés en zijn de maaltijden van Moeders Keuken en de Donderse Wereldkeuken uitgegroeid tot een waar begrip in onze wijk en onze stad. Ook initiatieven zoals Burendag en NL Doet kunnen we mede dankzij het Oranje Fonds elk jaar opnieuw organiseren.

Natuurlijk mag ons project De Verschilmakers, een van onze pareltjes niet onvermeld blijven. We zijn het Oranje Fonds zeer erkentelijk voor de financiële toekenning van dit project en ook de geboden coaching is van grote waarde. Het biedt ons de handvatten om te blijven groeien als stichting, zowel intern als ook naar buiten toe in samenwerking met andere (maatschappelijke) organisaties.

Het stelt ons in staat om een nieuwe generatie te inspireren om zich in te zetten voor en met alle vrouwen die ons nodig hebben om te kunnen ontmoeten, te ontspannen en te ontwikkelen. Want hoewel de wereld de afgelopen twintig jaar voortdurend aan verandering onderhevig was, is Maximina steeds nodig gebleven en maken we elke dag voor veel vrouwen het verschil.

Wij hadden de eervolle taak om ons verhaal, het verhaal van Maximina te vertellen, tezamen met wethouder Marianne Smitsmans. Wij zullen met veel dankbaarheid terugdenken aan onze warme en hartelijke ontmoeting met Hare Majesteit Koningin Máxima. Haar komst vandaag is voor ons een middag om niet meer te vergeten. Het is een spreekwoordelijke kroon op het werk van onze vrijwilligers en professionals, en daar zijn we buitengewoon trots op.

Namens alle vrouwen van Maximina,
Anouk Dolmans, voorzitter stichting Maximina

Foto’s: Patrick van Katwijk i.o.v. Rijksvoorlichtingsdienst Koninklijk Huis