Over ons

Waar staat Maximina voor?

Maximina is een levendig vrouwencentrum in de Roermondse wijk Donderberg. Autochtoon en allochtoon, jong en oud, laag en hoog opgeleid: alle vrouwen uit Roermond en omgeving zijn bij ons welkom! Maximina is een laagdrempelige en veilige plek. Hier kun je andere vrouwen ontmoeten. Zo krijg je meer sociale contacten en versterk je jouw netwerk. Ook kun je met en van elkaar leren en je bij ons ontwikkelen. Bijvoorbeeld door mee te doen aan een activiteit of je in te zetten als vrijwilliger. Daarmee vergroot je ook jouw kansen op werk.
De vrouwen zijn zelf verantwoordelijk voor het reilen en zeilen van Maximina. Er zijn ongeveer zestig vrijwilligers actief. Samen zorgen zij voor een breed aanbod van activiteiten, lessen en andere bijeenkomsten. Wekelijks bezoeken zo’n driehonderd vrouwen van allerlei nationaliteiten en culturen ons centrum. Dat draagt ook bij aan de integratie van autochtone en allochtone vrouwen.

Wat doen we?

Maximina is op veel fronten actief. We organiseren allerlei activiteiten. Welke dat zijn, hangt af van de wensen, mogelijkheden, kwaliteiten en talenten van de bezoeksters. De meeste activiteiten vinden plaats in en rond het centrum. Ook verzorgen we spreeklessen op een basisschool in Roermond.

Organisatie

Maximina is een zelfstandige stichting met een ANBI status en bestaat sinds 2002. Het bestuur van de stichting bestaat uit:

 

Voor de organisatie en uitvoering van onze activiteiten werken we in clusters. De clusterleiders zijn:

 

De vrijwilligers van Maximina worden ondersteund door vier beroepskrachten:

Leerbedrijf

Maximina is sinds 2016 een erkend leerbedrijf. Een student die een opleiding in dienstverlening of begeleiding volgt, kan bij ons stage lopen. En zo de theorie in de praktijk oefenen. We bieden de student een goede en veilige werkplek die aansluit bij haar opleiding. In deze leeromgeving maakt de student zo veel mogelijk praktijksituaties mee die zij ook zal tegenkomen in haar toekomstige beroep. Onze praktijkopleider kent de eisen van de opleiding en kan de student op de werkvloer opleiden en coachen.

Vrienden van Maximina

Onze activiteiten zijn mede mogelijk door de steun van onze ‘vrienden’. Hartelijk dank daarvoor!