Donderse Wereldkeuken

Kloppend hart

De Donderse Wereldkeuken is het kloppend hart van Maximina. Hier koken vrouwen van allerlei nationaliteiten. Koken is in veel culturen belangrijk. Door het samen koken kunnen vrouwen uit hun isolement komen en andere buurtbewoners leren kennen. Zij krijgen hier zelfvertrouwen van. Ook moeten ze Nederlands praten, anders kunnen ze niet samenwerken.

Kookactiviteiten

Twee keer per maand op de donderdag koken vrouwen voor het Eetcafé, bijgestaan door een professionele kok.
Enkele keren per jaar op vrijdag is er een Eetcafé voor jongeren.
Kijk voor de juiste datums in onze agenda.
Ook wordt de keuken regelmatig gebruikt voor het bakken van taarten en wafels.
Af en toe is er een kookworkshop en themacursus.

Donderse Baksels en Brouwsels

Er kunnen gerechten uit de Wereldkeuken gehaald worden.
Er is een klein assortiment aan gerechten die vers worden ingevroren. Dit zullen zowel Limburgse gerechten zijn, als gerechten uit verschillende andere eetculturen.
De gerechten kunnen afgehaald worden tijdens de openingsuren van Maximina Mode.

Onze Buurt 2016

In 2017 is de Wereldkeuken ingrijpend verbouwd. In de oorspronkelijke keuken was het krap en erg behelpen. Daar stonden acht vrouwen op een kluitje te koken voor zo’n dertig mensen. Uitbreiding van ruimte en voorzieningen was hard nodig. Dit is mogelijk geworden doordat de kookgroep in 2016 de jaarlijkse Limburgse wedstrijd Onze Buurt heeft gewonnen. Het bijbehorende bedrag van € 45.000 hebben we besteed aan uitbreiding van de keuken.
De keuken is een stuk groter geworden. Er is een kookeiland geplaatst met twee grote fornuizen. En met een professionele afwasmachine die in een paar minuten klaar is. Een oven, een afzuiginstallatie, betere apparaten en kasten hebben het koken sindsdien tot een waar plezier gemaakt. Nieuwe borden en bestek maakten de keukeninrichting compleet.

Voor meer informatie

dondersewereldkeuken@maximina.nl

Voor reserveren van het Eetcafé, kookworkshops of kookles

info@maximina.nl