Lintje voor Salada Ali Malin, vrijwilliger Maximina
Mevrouw Salada Ali Malin (63) uit Roermond
Lid in de Orde van Oranje-Nassau
Mevrouw Salada Ali Malin is sinds 2006 vrijwilliger bij Maximina. Ze is gastvrouw en helpt mee in de wereldkeuken. De wereldkeuken is bedoeld voor buurtbewoners om te koken, te eten, maar vooral om met elkaar samen te zijn en van elkaar te leren. Ze is een ambassadeur van en voor Maximina.
Sinds 2007 is zij voorzitter van de Stichting Iftiin. Deze stichting zet zich voor het behartigen van de belangen en de emancipatie van vrouwen met een Oost-Afrikaanse migratieachtergrond. Ze helpt vrouwen in de maatschappij te integreren en zelfstandig te worden. Daarnaast adviseert zij deze groep vrouwen over onderwerpen binnen het sociaal domein.
In 2009 heeft mevrouw Salada Ali Malin zich ingezet als vertaler voor Somalische vluchtelingen in het AZC in Baexem. Ze weet uit eigen ervaring hoe het is om als vluchteling in een vreemd land te komen.