Fatima Khalil, Limburgse lokale held in Roermond in zonnetje gezet met donatie voor goede doelen

Fatima Khalil, Limburgse lokale held in Roermond in zonnetje gezet met donatie voor goede doelen
Ars Donandi verrast in iedere provincie een vrijwilliger met een donatie van €2.500,-

Mevrouw Fatima Khalil werd in de week van 21 juni in het zonnetje gezet voor haar bijzondere inzet als vrijwilliger in Limburg. Ars Donandi overhandigde haar een cheque van 2.500 euro om door te geven  aan een goed doel. Ars Donandi zorgt er al 25 jaar voor dat geld vanuit fondsen terecht komt bij lokale en landelijke goede doelen. Om dit jubileum te vieren, doet de stichting deze maand in iedere provincie een schenking. Mevrouw Khalil maakt op haar beurt met dit geldbedrag een goed doel naar keuze blij.

Deze week zocht Cees Bijloos, bestuurslid bij Ars Donandi, Fatima Khalil thuis op in Roermond. In de pers werd zij al terecht omschreven als een rolmodel voor veel mensen. Zo is zij al sinds 2002 nauw betrokken bij de Stichting Maximina,  het levendige en betrokken vrouwencentrum in Roermond. Ze begon hier als vrijwilliger in de keuken. Nu geeft zij als clusterleider drie dagen per week leiding aan zeven vrijwilligers in de bijbehorende tweedehands kledingwinkel, Maximina Mode. Daarnaast helpt ze in dit centrum Koerdische bezoekers met allerhande vragen. Fatima zal de donatie schenken aan de Stichting Tigers Roermond in de wijk Donderberg. Dit activiteitencentrum zorgt er met al haar activiteiten en betrokkenheid voor dat met name jeugd en jongeren hier een goede ‘eigen’ plek in de wijk hebben.

De kunst van het geven

Bij Ars Donandi brengen mensen hun vermogen of nalatenschap onder in een zogeheten eigen ‘fonds op naam’. Met dat geld kunnen ze dan goede dingen in de samenleving ondersteunen, bijvoorbeeld natuurbehoud, cultuur of het levensgeluk vergroten van kinderen, die nooit op vakantie gaan. Inmiddels hebben meer dan 60 fondsoprichters hun weg naar Ars Donandi gevonden om lokale en landelijke goede doelen te steunen.

Kijk voor meer informatie op  https://www.arsdonandi.nl/

Fotobijschrift: Cees Bijloos, bestuurslid van Ars Donandi overhandigt mevrouw Khalil de waardecheque en bloemen.
Fotograaf: Studio Indruk