Ruimtegebrek; ingezonden stukken dagblad De Limburger

Beata Nowosielska en Selma Duran, twee dames die bij Maximina taallessen volgen, hebben een brief geschreven naar dagblad de Limburg.

Maximina
Ruimtegebrek: taalles in een dikke jas
Waarom is dit gebeurd? We moeten elkaar helpen met dit prachtige doel dat Maximina en Stichting Dernek hebben. Ik ben een van de honderden vrouwen die lid is geworden van Maximina en verliefd werd op de plek. Ik zit in de groep die nu les heeft in de tuinschuur. Het is soms koud, maar als je naar de gezichten van de mensen kijkt en je onze leraar hoort praten, zie je alleen het goede wat er gebeurt. Ik kan niet begrijpen waarom deze vrijwilligersorganisatie geen hulp kan krijgen met betrekking tot een locatie. Ze hebben zoveel plaats in hun hart voor anderen. Ik ben zo blij dat ze er zijn, maar ik ben ook bang dat we deze plek zullen verliezen.
In Maximina ben ik welkom. Sinds ik er voor de eerste keer naar binnenliep, voel ik me onderdeel van de Nederlandse maatschappij. Ik heb er begrip, hulp en vrienden gevonden. Ik krijg er veel zelfvertrouwen van. Ik heb gezien dat Maximina veranderingen mogelijk maakt waardoor onze buurt beter wordt. Alle vrijwilligers doen zoveel voor onze samenleving en willen er niets voor terug. Ik zou willen dat ze een nieuwe plek krijgen waar zij kunnen doorgaan met dit goede doel. We zouden allemaal één groot gezin uit Roermond moeten zijn. Om onze kinderen de toekomst te laten zien. Om al deze goede dingen samen te delen.
Beata Nowosielska, Roermond

 

Maximina (2)
Ik kreeg anderhalf jaar Nederlandse taalles bij Maximina. Bij Maximina heb ik veel geleerd en het allerbelangrijkste: ik heb er meer zelf vertrouwen gekregen. Maximina is een instelling voor vrouwen van allerlei verschillende culturen en wij leren er zaken in een gezellige sfeer. Maar doordat wij te weinig lokalen hebben, zijn wij niet zo blij.
Geachte burgemeester en wethouder, voor ons is Maximina belangrijk. Wij geloven dat jullie ons kunnen helpen. Als we samenwerken, kunnen we voor geweldige dingen zorgen.
Selma Duran, Roermond