“Finale emPower jouw initiatief”

21 januari, de burgercompetitie om armoede te bestrijden, uitgeschreven door de Pijler.
Maximina heeft de cursus  “wat doe ik met mijn post” beschreven en ingediend. Deze cursus is samen met Humanitas ontwikkeld.

Er zijn nog steeds veel mensen die hun post niet openen, laat staan lezen. En dan is het logisch dat Humaitas Thuisadministratie en Maximina gestart zijn met een cursus om vrouwen zelf hun post te leren lezen. Om zelf verantwoordelijk te zijn voor het reilen en zeilen binnen hun gezin.De eerste cursus is op 10 januari afgerond. In 2019 wordt de cursus weer aangeboden.

De opzet en aanleiding van de cursus is gepresenteerd aan de jury door 2 cursisten en de trainers.

De jury heeft terecht besloten om “JuuPu” de eerste prijs toe te kennen. Proficiat! Twee leerlingen van het Porta Mosana College HV, Puck en Juul Knols, geven m.b.v. JuuPu.nl uiting aan waar burgerschap over mag gaan: doe eens iets voor een ander zonder er iets voor terug te vragen. Heel bijzonder om te zien hoe 2 jongeren zo betrokken zijn bij en op de samenleving.

Maximina ontving de 2e prijs.
De jury is van mening dat het goed is om vrouwen zelf verantwoordelijkheid te leren dragen i.p.v. afhankelijk te blijven van buren, kinderen of (overheids) instanties.

Maximina en Humanitas zijn blij met de prijs. De bloemen waren voor Senim.