Donderse Wereldkeuken schrijft prijsvraag uit

“Bedenk een recept voor het lekkerste wereldse gerecht.” Zo luidt de prijsvraag die de Donderse Wereldkeuken van Maximina heeft uitgeschreven. Dit gebeurt in de aanloop naar de heropening van de Wereldkeuken in september. Deze keuken wordt momenteel verbouwd om de kookactiviteiten van Maximina beter mogelijk te maken.

Prijsvraag

Het wereldse gerecht in de prijsvraag zou in één van de werelddelen op tafel kunnen staan. Het moet lekker smaken, betaalbaar zijn en niet te ingewikkeld om te maken. Het recept mag niet zijn overgenomen uit een bestaand kookboek.

Uit de inzendingen worden de drie lekkerste gerechten gekozen. Deze prijswinnaars kunnen een keer meekijken en meekoken in de keuken van een bekende chef-kok, die ook in de jury zit. Het lekkerste recept wordt opgenomen in een nieuw kookboek van de Donderse Wereldkeuken. De inzender hiervan krijgt ook een kookworkshop van de chef-kok. De bekendmaking en prijsuitreiking vinden plaats tijdens de feestelijke heropening van de Wereldkeuken eind september.

Wereldkeuken

De Donderse Wereldkeuken won in 2016 de wedstrijd ‘Onze Buurt’ van het Oranje Fonds. Het werd betiteld als meest succesvol, Limburgs wijkproject waar binden en verbinden centraal staan. Met de gewonnen € 45.000 wordt de verbouwing van de keuken gerealiseerd.

Inzendingen voor de prijsvraag kunnen vóór 7 september 2017 worden gestuurd naar info@moedercentrummaximina.nl of naar Maximina, Donderbergweg 34, 6043 JH Roermond.