Vrolijke internationale vrouwendag

Het was een vrolijke boel in het Roermondse Moedercentrum Maximina, afgelopen dinsdag 8 maart, Internationale Vrouwendag. Internationaal was de aanblik van al die vrouwen, die binnenstroomden, in alle kleuren van de regenboog. Ook enkele mannen trouwens, want die waren ook welkom. Toen een kinderkoor van basisschool De Kasteeltuinen begon te zingen- onder leiding van hun enthousiaste muziekleraar, zat de stemming er helemaal in. Hoogtepunt was het lied van Claudia de Breij “Mag ik dan bij jou….”, samen gezongen met Els Boonen en Funs Douma. Muzikale optredens volgden elkaar op , en zelfgemaakte gedichten van vrouwen. Er waren heerlijke hapjes uit Mali, uit Turkije, uit Syrië, en natuurlijk uit Roermond. En toen Hakiri onvervalste Afrikaanse muziek inzette, konden velen niet meer op hun stoel blijven zitten, en werd er met passie gedanst!
Maximina had de dag georganiseerd samen met Amnesty. Dus was er een actie voor vrouwen van de Don, die in Rusland opkomen voor mensenrechten. Daar moet je moed voor hebben in het land van Poetin. Fleurige kaarten, en zakjes bloemenzaad, met bemoedigende teksten, moesten die vrouwen een steuntje geven.
Het was een kille dag deze 8e maart, maar bij Maximina kreeg ieder, die er was, een warm gevoel….