Winnende foto ‘Vrijwilliger in actie’

Trompetter, 15 maart 2015

De fototentoonstelling ‘Vrijwilliger in actie’ heeft een winnaar opgeleverd. De fototentoonstelling werd georganiseerd door de Vrijwilligers Centrale Roermond (VCR) i.h.k.v. de Nationale Vrijwilligersdag op 7 december. Als winnende foto kozen de bezoekers de foto van de maandelijkse kookactiviteit in Moedercentrum Maximina. De VCR overhandigde ter ere hiervan vorige week een taart aan de vrijwilligers van Maximina.
Moedercentrum Maximina is een ontmoetingsplaats voor Roermondse vrouwen waar vrouwen leren van en met elkaar, elkaar steun geven en steun krijgen. Het centrum is er voor en door vrouwen en wil een brug slaan tussen thuis zitten en actief deelnemen aan de maatschappij. In het Moedercentrum worden dagelijks diverse educatieve, sportieve en recreatieve activiteiten georganiseerd voor alle vrouwen (en hun kinderen) uit Roermond. Het moedercentrum draait volledig op vrijwilligers.
Elke laatste donderdag van de maand is er een kookactiviteit onder leiding van een professionele kok. Het team dient het diner op, de tafels zijn sfeervol gedekt en de gasten genieten van een heerlijk driegangen menu. De winnende foto is gemaakt tijdens deze kookactiviteit.
Sinds 2 maart is de tentoonstelling gedurende drie weken te zien bij het Zorgcentrum Herte in Herten. Info: www.vrijwilligerscentrale-roermond.nl