Donderse Wereldkeuken

Kloppend hart

De Donderse Wereldkeuken is het kloppend hart van Maximina. Hier koken vrouwen van allerlei nationaliteiten. Koken is in veel culturen belangrijk. Door het samen koken kunnen vrouwen uit hun isolement komen en andere buurtbewoners leren kennen. Zij krijgen hier zelfvertrouwen van. Ook moeten ze Nederlands praten, anders kunnen ze niet samenwerken.

Kookactiviteiten

Iedere derde vrijdag van de maand is de Wereldkeuken gevuld met vrouwen voor hun kookles. Zij leren de heerlijkste gerechten klaar te maken en eten deze na afloop samen op. Elke 2e en laatste donderdag van de maand koken vrouwen voor het Eetcafé, bijgestaan door een professionele kok. Ook wordt de keuken regelmatig gebruikt voor het bakken van taarten en wafels. Af en toe is er een kookworkshop en themacursus.
In de toekomst breiden we de kookactiviteiten flink uit. Dan vindt het Eetcafé iedere donderdagavond plaats. Om de week is er een gezonde lunch op woensdagmiddag voor vrouwen en kinderen. Ook gaan we kookworkshops geven voor groepen en bedrijven. Verder staat een maandelijkse kookles voor mannen op het programma.

Onze Buurt 2016

In de oorspronkelijke keuken was het krap en erg behelpen. Daar stonden acht vrouwen op een kluitje te koken voor zo’n dertig mensen. Uitbreiding van ruimte en voorzieningen was hard nodig. Dit is mogelijk geworden doordat de kookgroep in 2016 de jaarlijkse Limburgse wedstrijd Onze Buurt heeft gewonnen. Het bijbehorende bedrag van € 45.000 besteden we aan uitbreiding van de keuken.
De keuken wordt een stuk groter. Er komt een kookeiland met twee grote fornuizen. Met een professionele afwasmachine die in twintig minuten klaar is. Een oven, afzuiginstallatie, betere apparaten en kasten maken het koken voortaan tot een waar plezier. Nieuwe borden en bestek maken de keukeninrichting compleet.

Voor de buurt

Onze Wereldkeuken is bedoeld voor de buurtbewoners. Om er kookles te volgen en te koken of te dineren in het Eetcafé. Ook voor allerlei groepen die nu nog niet actief zijn in de wijk. Als hulpmiddel om via eten meer mensen te bereiken. Bijvoorbeeld voor een straatfeest.
We staan open voor ideeën en initiatieven vanuit de buurt.

Voor meer informatie

dondersewereldkeuken@maximina.nl

Voor reserveren van het Eetcafé, kookworkshops of kookles

info@maximina.nl